Miért írtuk ezt a könyvet?

Egy évtized is eltelt már azóta, hogy mindketten elköteleztük magunkat a tudat- és személyiségfejlesztés örömteli szolgálata mellett. Az elmúlt évek során számos alkalommal tartottunk jógával, természetjárással egybekötött önismereti elvonulásokat. A programok végén minden alkalommal záró-kört ültünk a résztvevőkkel, melynek során ki-ki megfogalmazhatta, milyen hamuba sült lelki pogácsát visz magával a dolgos hétköznapokra. A sokféle katarzisélmény felsorolása mellett rendszeresen ismétlődni szokott egy bizonyos visszajelzés:

“Habár a megtapasztalt különleges élményekből rengeteg erőt és inspirációt merítettem, mégis ami a legjobban megérintett, az a harmonikus együttműködés volt, amivel ti párként, nőként és férfiként megnyilvánultatok. Az emberek többsége sajnos nem kapott a párkapcsolathoz ilyen pozitív mintákat. Nem akartok esetleg könyvet írni róla?”

Annyiszor kaptuk már meg ezt a jól eső tükröt, hogy az egyik alkalom után el is gondolkodtunk:

Tényleg, vajon minek köszönhetjük, hogy életünkben először az évek múlásával nem a lassú hanyatlást, hanem a tartós, gyorsuló emelkedést tapasztaljuk a kapcsolatunkban?

Alapos ön-analízisünk eredménye ez a könyv, ötvözve azzal a szakmai tapasztalattal, amit mentorokként és spirituális zarándokokként gyűjtöttünk össze az elmúlt 10 év során.

A párkapcsolat a tudat- és lelki fejlődés legnagyobb kihívásokkal járó lelki küzdőtere, és sajnos a környezetünkben valóban azt látjuk, hogy csak kevesen tudnak benne tartós sikereket, örömöt, áramlást és harmóniát felmutatni. Sokan úgy gondolják, hogy a jó párkapcsolathoz leginkább szerencse, vagy a megfelelő csillagok együttállása kell, pedig a párkapcsolati minőségek meglehetősen egzakt módon definiálhatók, és tanulással, gyakorlással elsajátíthatók.

Ma már kevesen hinnék rólunk, de összetalálkozásunk idején még egyikőnk sem gondolta a másikról, hogy egyszer ideális társakká válhatunk. Két igazán erős azonosság azonban volt közöttünk: a spiritualitás melletti elkötelezettségünk volt az egyik, a másik pedig a vágy, hogy megtaláljuk a szerelemben az elérhető legmagasabb minőséget. Úgy tűnik ez a fajta elszántság elég is volt, hogy mindent megtegyünk a cél eléréséért. Kívánjuk, hogy az iránymutatásunkat követve Te is megtaláld azt a társat, akivel érdemes az élet kalandokkal és meglepetésekkel teli közös ösvényére lépni!

Renáta és Miklós